De maine vom putea cumpara bilete de tren de la automate

CFR Calatori va pune in functiune, vineri, doua automate de vanzare a biletelor, in Gara de Nord, care vor accepta, intr-o prima etapa, doar plata cu cardul, iar ulterior si in numerar, a anuntat compania.


Automatele de vanzare a legitimatiilor de calatorie in trafic intern sunt usor de folosit, prin intermediul unui touch-screen, iar pentru plata legitimatiilor de calatorie au incorporat cititor de card bancar (POS).

Acestea sunt prevazute cu module si aplicatii necesare pentru emiterea legitimatiilor si rezervarea locurilor.

Automatele ofera o gama larga de informatii referitoare la:

* orele de plecare si sosire a trenurilor, cu posibilitatea de tiparire a informatiilor;

* vanzarea de legitimatii de calatorie in trafic intern - se emit legitimatii de baza, la tarif/pret intreg pentru copii, elevi si studenti cu rezervarea locurilor doar la vagoane clasa;

* plata prin card a legitimatiilor achizitionate cu tiparirea chitantei aferente pentru tranzactia bancara.

In urmatoarele trei saptamani programul pilot va fi extins si va avea noi functii, prin introducerea ofertelor tarifare (dus-intors, minigrup etc) si rezervarea locurilor pentru vagoane de dormit si cuseta.

Inca 10 automate de vanzare a legitimatiilor in sistem xSellKiosk vor fi montate si in alte statii CFR resedinta de judet, din tara, in cursul anului 2010, conform sursei citate.

Etapa a doua prevede ca, dupa jumatatea a doua a anului 2010, sistemul sa aiba optiunea de plata si in numerar, urmand ca "intr-o perioada scurta" sa fie extins la nivelul intregii retele feroviare, mai arata CFR Calatori.

Sursa: Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.