Casele traditionale, incluse intre structurile de primire turistica


Senatorii au adoptat, miercuri, o initiativa legislativa prin care intre structurile de primire turistica sunt incluse casele traditionale, ai caror proprietari se ocupa direct de activitatea turistica, fara a avea personal angajat.


Senatorii au adoptat, cu amendamente, o initiativa legislativa pentru modificarea Ordonantei 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania, precizeaza Mediafax.

La propunerea Comisiei economice, sesizate pentru intocmirea raportului, senatorii au adaugat la textul de lege definirea casei traditionale.

Astfel, casa traditionala este definita ca fiind structura de primire turistica cu functiune de cazare, care are capacitate de cazare de maximum 5 camere, este chiar locuinta cetateanului din zona rurala respectiva si respecta stilul arhitectural traditional regional.

Conform actului normativ modificat de senatori, proprietarul casei se ocupa direct de activitatea turistica, fara a avea personal angajat, si ofera turistilor posibilitatea de a lua parte la activitatile agricole, gospodaresti, mestesugaresti si, in general, la viata traditionala de zi cu zi, specifica zonei.

In initiativa legislativa amendata se mai arata ca aceasta activitate are un caracter ocazional si sezonier, in mod special pe timpul verii, al sarbatorilor de iarna si de Paste si al altor sarbatori specifice.

Proiectul legislativ, initiat de un grup de cinci deputati PDL, Sanda Ardeleanu, Ioan Balan, Dan Gospodaru, Dumitru Pardau si Eugen Uricec, a fost dezbatut de Senat in calitate de prima Camera sesizata.

Sursa: Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.