Sezon cu mari probleme, in turism. Curg plangerile la OPC

Avioane anulate ca sa nu zboare mai mult goale, agentii care s-au inchis peste noapte, turisti care au ajuns sa regrete clipa in care au decis sa plece in vacanta.



Nu vorbim de rea vointa, ci pur si simplu de un an dificil", spun cei din domeniu.

Asa cum au apreciat la inceputul sezonului cei din domeniu, numarul charterelor aproape ca s-a redus la jumatate fata de aceeasi perioada a anului trecut. Era de asteptat ca cei care pleaca in concediu sa fie mult mai putini vara aceasta, vara unui an de criza. Insa avem si mai multe vacante ratate, deci si sesizari la Oficiul pentru Protectia Consumatorului.

In Capitala, numarul plangerilor legate de conditii proaste sau nerespetarea contractelor a ajuns la 40, de la inceputul verii. Inspectorii insa sunt siguri ca atunci cand marea majoritate a turistilor se vor intoarce in tara, biroul de reclamatii va fi luat cu asalt.

In iunie, un cuplu din Vaslui a hotarat sa plece in luna de miere in Grecia. Au gasit oferta pe internet, dar pentru ca tour operatorul care vindea vacantele era in Capitala, oamenii au fost trimisi sa achite cei 300 de euro la o agentie partenera din orasul lor. In ziua plecarii, cei de la Bucuresti le-au spus ca nu exista rezervare pe numele lor. Asa ca nu au ce cauta in autocar.

Singurele doua optiuni oferite: ori sa se intoarca acasa si sa isi recupereze banii de la agentia din Vaslui sau sa mai plateasca odata sejurul........


Afla mai multe despre acest subiect pe ProTv

Parteneri : Cazare Brasov

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.