Taxa de acces in Delta Dunarii a fost suspendata

Guvernatorul Rezervatiei Biosfera Delta Dunanrii (RBDD), Grigore Baboianu, a declarat, luni, ca taxa de acces in rezervatie, instituita prin ordin de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a fost suspendata, transmite corespondentul NewsIn.


"Am convenit ca, deocamdata, sa anulam acest ordin, pentru ca deja aveam doua taxe: una perceputa de Administratia Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii (ARBDD) si una de Consiliul Judetean Tulcea. Poate ca turistilor li s-a parut destul de impovarator. De aceea, trebuie sa identificam o formula unica prin care turistii sa fie obligati la plata unei singure taxe", a declarat Baboianu.

Guvernatorul a mai subliniat ca de fapt acest ordin era prefigurat in Planul General de Management al Deltei Dunarii, dar nu era prea "vizibil". Mai mult, Grigore Baboianu sustine ca, de anul trecut, au fost montate panouri si indicatoare care fac referire la taxa de acces.

"Nimeni nu s-a oprit sa citeasca. Nimeni nu a fost curios sa vada ce scrie acolo", a spus guvernatorul.

Taxa de acces in Delta Dunarii, in valoare de 20 de lei, a fost instituita prin ordin al ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, in luna iunie 2009.

Totodata, ordinul stipula taxe si pentru alte activitati desfasurate in Delta: ghidarea vizitatorilor in RBDD costa 200 de lei pe zi, ora de consultanta de specialitate 7 lei, accesul cu masina 100 de lei pe an.

Filmarea, fotografierea, cercetarea acvafaunistica 50 de lei. In acest moment, se aplica doar taxa de acces pe care o percepe Consiliul Judetean Tulcea, in valoare de 10 lei.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.