MT, de acord cu eliminarea limitarii comisionului la tichetele de vacanta

Ministerul Turismului este de acord cu propunerea asociatiilor din domeniu privind eliminarea limitarii comisionului perceput de agentii la vanzarea pachetelor de vacanta pe tichete si stabilit la 10% prin proiectul de lege privind tichetele, a declarat, joi, secretarul de stat Corneliu Popovici.


"Ministerul Turismului este de acord cu propunerea de a elimina orice comision si orice limita perceputa, astfel incat sa functioneze economia de piata intre societatile implicate, dar aceasta decizie nu trebuie sa afecteze pachetul turistic sau clientul", a afirmat Popovici la seminarul Mediafax Talks about Romanian Tourism.

Ministrul de resort, Elena Udrea, declara insa, in urma cu doua saptamani, ca ar fi bine ca in acest an sa existe o limita la comisioanele respective. Eliminarea vreunei limitari a comisionului este solicitata de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism.

Popovici a mai spus ca hotelierii de pe litoral ofera turistilor bonuri valorice de masa, insa beneficiile primite nu corespund cu valoarea reala a pachetului turistic.

In urmatoarea perioada, reprezentantii ministerului vor avea intalniri cu asociatiile din turism pentru a lua o decizie in acest sens.

Vacantele pe tichete sunt platite de catre angajatori si oferite salariatilor.

Potrivit ministerului, pana in prezent au fost vandute tichete de vacanta in valoare de peste doua miloane de euro.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.