Hotelurile de pe litoral, mai goale cu 35% in luna iunie


Gradul de ocupare a hotelurilor de pe litoral a scazut in luna iunie cu aproximativ 30-35% comparativ cu aceeasi perioada din 2008, potrivit reprezentantilor ANAT.

Pe litoral, in iunie, a scazut gradul de ocupare cu 30-35%. Si in statiunile montane este aceeasi situatie", a declarat vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Alin Burcea, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, hotelurile din zona montana au in prezent un grad de ocupare de pana la 50%, in conditiile in care se poate vorbi despre profit doar cu un grad de ocupare mai mare de 50%.

"Hotelierii de la munte sunt disperati. Gradul de ocupare este undeva la 40-50%. Profitul incepe de la un grad de ocupare de peste 50%", a explicat Burcea.

Una dintre cauzele pentru care a scazut gradul de ocupare in statiunile montane o reprezinta reducerea bugetelor companiilor pentru organizarea diferitelor actiuni.

Potrivit lui Burcea, hotelurile de la munte erau sustinute pana acum prin conferintele si simpozioanele organizate de companii.

Perioada economica dificila din acest an va determina si o scadere a afacerilor agentiilor de turism cu cel putin 20%, potrivit estimarilor vicepresedintelui ANAT, care este si patronului agentiei Paralela 45.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.