Delta Dunarii, not a choice! N-avem cu ce ajunge acolo

Mediatizata intens ca fiind principala atractie turistica a Romaniei, Delta Dunarii este practic inaccesibila, atat pe sosea, cu avionul, cat si pe calea ferata.


Turistii care vor sa ajunga la Tulcea si de acolo, mai departe, in Delta Dunarii, nu au la dispozitie foarte multe modalitati de transport.

Soseaua are o singura banda pe sens, trenul direct Bucuresti - Tulcea a fost desfiintat, iar Tarom nu mai opereaza zboruri pe aceasta relatie inca din 1993.

"Primim zilnic telefoane de la cei doritori sa viziteze Delta si care ne intreaba de ce nu exista o cursa aeriana directa de la Bucuresti.

Nu stiu ce sa le raspund. Am trimis numeroase adrese la Tarom prin care am cerut reluarea zborurilor si nu am primit niciun raspuns", a declarat pentru Gandul directorul general al Aeroportului Tulcea "Delta Dunarii", Constantin Albu.

El a precizat ca, in urma investitiilor care s-au facut in ultimii ani, aeroportul ofera toate facilitatile pentru a primi curse regulate.

De altfel, traficul a si crescut semnificativ, insa pe seama curselor charter care vin din Europa Occidentala, turistii fiind cu precadere nemti, francezi, italieni si elvetieni.

In primele sase luni ale acestui an, numarul de decolari si aterizari a fost de 2.200, in conditiile in care in tot anul 2008 nivelul acestui indicator a fost de 2.600. "Ar fi cerere pentru o cursa Tarom pe zi. Va garantez ca, dupa trei saptamani de la lansare, gradul de ocupare ar fi de 100%.

Degeaba promovezi produsul turistic Delta Dunarii daca nu ai cale de acces", a concluzionat Albu.

Opt ore si jumatate cu trenul

Calea ferata nu mai este nici ea o solutie pentru a ajunge in Delta, deoarece trenul direct Bucuresti - Tulcea Oras a fost desfiintat din acest an.

In consecinta, trebuie sa mergi cu acceleratul pana la Medgidia, timp de aproape patru ore, cobori in gara, mai astepti o ora si jumatate, te urci in personal si mai faci inca trei ore pana la Tulcea.

Parteneri : Cazare Brasov


Sursa:
Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.