CE (Comisia Europeana) propune o lista neagra a companiilor aviatice

Comisia Europeana a propus intocmirea unei "liste negre la nivel mondial" cu companiile aeriene periculoase, dupa accidentul avionului Airbus A310 al companiei Yemenia in apropiere de Comorre.

"As propune o lista neagra similara cu cea existenta in UE", a declarat comisarul pentru transport Antonio Tajani.

De asemenea, a declarat ca va contacta compania aeriana Yemenia, careia ii apartinea avionul, pentru a afla ce s-a intamplat.

Oficialul a precizat ca va face propunerea in cateva zile, la o reuniune la Bruxelles cu presedintii din Organizatia aviatiei civile internationale. "Noi avem o lista neagra, dar ea este valabila numai in Europa. In afara Europei, este doar un indiciu", a precizat el.

Un supravietuitor a fost gasit marti in urma accidentului avionului Airbus A310-300 al companiei aeriene yemenite Yemenia, care s-a prabusit in cursul noptii in apele insulelor Comore cu 153 persoane la bord, dintre care circa 60 francezi, in conditii meteo dificile.

Accidentul intervine la mai putin de o luna dupa prabusirea unui Airbus A330 al Air France intre Brazilia si Franta, potrivit NewsIn.

Cauzele exacte ale accidentului nu sunt cunoscute. "Contactul cu zborul 626 al Yemenia a fost pierdut marti la 01.51", a spus un oficial, care a precizat ca "in acele momente conditiile meteo erau proaste".

Yemenia era sub supravegherea autoritatilor franceze si fusesera constatate "numeroase nereguli" la avion, a spus marti secretarul transporturilor,

Dominique Bussereau. Insa conditiile meteo proaste s-au aflat probabil la originea disparitiei avionului intre Yemen si Comore, a adaugat oficialul francez, subliniind ca Franta va participa la ancheta. Parisul va trimite doua nave ale marinei nationale si un avion Transall.

Dintre cei 142 pasageri, trei erau bebelusi, iar cei 11 membri ai echipajului aveau diverse nationalitati. 52 pasageri veneau de la Paris, 59 din Marsilia, 11 din Cairo, 12 din Dubai, trei din Arabia Saudita, unul din Amman si unul din Damasc.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.