Wizz Air vrea sa depaseasca Sky Europe si sa devina liderul pietei low-cost din Cehia in 2010

Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din centrul si estul Europei, prezenta si din Romania, vrea sa devina in 2010 liderul pietei low-cost din Cehia si sa depaseasca Sky Europe, companie care este in prezent lider, dar care a cerut, recent, intrarea in faliment.

Incepand cu 20 septembrie 2009, Wizz Air va opera un nou zbor intre Praga si Venetia de 3 ori pe saptamana. Odata cu noul zbor, numarul de curse operate de la aeroportul Ruzyne creste la 15.

Wizz Air a inceput sa opereze pe piata din Cehia in februarie anul curent si a continuat sa se dezvolte pana in prezent.

Totodata, in urmatoarele doua saptamani, linia aeriana va aloca doua aeronave noi Airbus A320 bazei din Cehia. In baza acestei evolutii, cota de piata a companiei pe segmentul zborurilor low cost din Praga va creste, pana in luna august, la 19%. Astfel, compania se va pozitiona pe locul 2 in topul transportatorilor low-cost din Cehia, parcurgand o noua etapa spre obiectivul de a deveni lideri de piata in 2010.

"Obiectivul nostru este sa devenim compania low-cost preferata in Cehia inca de la inceput. Daca firme concurente vor da faliment, Wizz Air va prelua segmentul de piata detinut de acestea", a declarat John Stephenson, vicepresedinte executiv al Wizz Air.

Wizz Air a transportat peste 6,5 milioane de pasageri in ultimele 12 luni. Flota companiei este compusa in prezent din 25 de aeronave Airbus A320, ce opereaza de la 10 baze din Polonia, Ungaria, Romania, Bulgaria si Ucraina. Cea dea 11-a baza operationala va fi deschisa la Praga, pe 27 iunie 2009.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.