Wizz Air va achizitiona 50 de aeronave Airbus

Operatorul aerian cu tarife scazute Wizz a semnat un acord de principiu cu Airbus pentru achizitia a inca 50 de aeronave A320, in valoare de 3,8 milarde dolari, in perioada 2014-2017.

Wizz Air va achizitiona 50 de aeronave Airbus Toate aeronavele Wizz Air vor fi configurate intr-un sistem cu o singura clasa si 180 de locuri.

“Noua comanda este in concordanta cu planurile noastre de crestere si sustine obiectivul nostru de a deveni linia aeriana preferata din centrul si estul Europei. Eficienta aeronavei Airbus A320 este foarte importanta pentru noi. Aceasta permite operarea la cele mai mici costuri posibile, facilitand astfel oferirea unor tarife de calatorie scazute. Noul angajament reflecta stabilitatea companiei noastre intr-un context dificil al pietei”, a declarat József Váradi (foto), CEO Wizz Air.

Noile aeronave vor permite companiei sa adauge pe parcursul deceniului urmator noi destinatii celor 130 de rute existente in prezent.

Familia de aeronave A320 este recunoscuta drept referinta in segmentul aeronavelor cu un singur culoar. Cu mai mult de 6.320 de aeronave comercializate si 3.850 de aeronave livrate catre mai mult de 300 de cumparatori din intreaga lumea, gama de aeronave A320 este cea mai bine vanduta din lume pe segmentul celor cu un singur culoar. Familia A320 include patru aeronave (A318, A319, A320 si A321), care integreaza acelasi tip de cabina pentru piloti si pasageri si alte sisteme similare.

„A320 este, fara indoiala, cea mai populara aeronava cu un singur culoar. Aceasta este foarte eficienta din punct de vedere operational si atractiva pentru pasageri. Totodata, A320 este cea mai economica aeronava din clasa din punct de vedere al consumului” a declarat John Leahy, COO Airbus.

Compania ce opereaza in centrul si estul Europei a cunoscut o crestere rapida si utilizeaza deja o flota tanara si cu un consum eficient, compusa din 24 de aeronave A320.

Compania low-cost Wizz Air a transportat, in cinci ani, in Europa 18 milioane de pasageri. In prezent, Wizz Air opereaza zboruri in 21 de tari, pe mai mult de 130 de rute.

Compania low-cost Wizz Air estimeaza ca va transporta pe plan local 1,7 milioane de pasageri in 2009, in crestere cu 70% fata de anul trecut, cand a inregistrat 900.000 de pasageri.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.