Turistii de lux ocolesc litoralul romanesc pentru ca ofertele nu sunt atractive


Turistii de lux ocolesc litoralul romanesc pentru ca ofertele de agrement nu corespund standardelor cu care sunt obisnuiti. Infrastructura hoteliera a ramas, cu putine exceptii, la nivelul de acum 30 de ani, plajele si-au pierdut certificatele blue flag, iar serviciile lasa de dorit.

Mai putin de 5% din spatiile de cazare disponibile pe litoral sunt clasificate la patru sau cinci stele. Sudul litoralului arata dezolant, din cauza hotelurilor ceausiste abandonate si a lipsei acute de locuri de distractie, iar in nord sunt destule hoteluri de lux, dar apa si nisipul lasa de dorit.

Nici pachetele turistice nu sunt prea ofertante.

"Faptul ca hotelurile care aveau iesire direct pe plaja nu aveau posibilitatea sa administreze o bucata de plaja si implicit nu puteau sa ofere pachete all-inclusve sau ultra all-inclusive, toate acele pachete pe care le vedem la destinatiile concurente", a precizat Mircea Draghici, project manager divizia hoteluri Eurisko.

In plus, hotelierii nu obisnuiesc sa publice, in avans, preturile, fapt care le-a exclus ofertele din cataloagele internationale. Si romanii sunt mai tentati de alte destinatii de vacanta.

"Romanul va pleca, dar va pleca la putin mai ieftin: Fie ca in loc de cinci stele se duce la un patru stele, fie ca e Turcia, fie ca e Grecia", crede Dragos Anastasiu, vicepresedinte ANAT.

Marea problema a turismului la Marea Neagra este faptul ca atrage doar persoane cu venituri medii si mici, care au putini bani de cheltuit, mai spun analistii.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.standard.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.