Studiu: Numarul romanilor care isi vor petrece vacanta in Bulgaria, in 2009, va creste cu 5-10%


Numarul romanilor care isi vor petrece vacanta in Bulgaria, in 2009, va creste cu 5-10%, comparativ cu anul anterior, in timp ce numarul romanilor care vor opta pentru Turcia, Spania si Grecia va fi cu pana la 12% mai mic, potrivit unui studiu realizat de compania Travel Advisor Media.

Potrivit ultimelor estimari realizate prin sondarea touroperatorilor, turismul de outgoing va scadea cu circa 10% ca numar de turisti si cu circa 12-15% la incasari. Pentru Antalya (Turcia) se inregistreaza o scadere de 7% a numarului turistilor, iar pentru Spania si Grecia, evolutii intre 0 si -12%, in functie de agentia de turism care opereaza pe aceste destinatii. In situatia actuala, touroperatorii estimeaza cel putin o stagnare a numarului de turisti romani, daca nu o usoara crestere cuprinsa intre 5 si 10% pentru Bulgaria", se arata in studiul realizat de compania Travel Advisor Media. De asemenea, Tunisia inregistreaza o stagnare, remarcandu-se totusi ca o destinatie mai ieftina, din punctul de vedere al raportului calitate-pret.


Principala statiune de pe Riviera bulgareasca solicitata de romani este Albena. Daca in 2004 au fost aici 1.780 de turisti romani, anul trecut s-a ajuns la 52.500, reprezentand 25% din numarul total de turisti din Albena, potrivit datelor prezentate de Travel Advidor Media. Pe langa nenumaratele hoteluri in regim all-inclusive, de anul trecut, litoralul bulgaresc are si hoteluri in regim ultra all inclusive, pe model turcesc, ceea ce implica acces gratuit la plaje private, sezlonguri si umbrela, animatie, bauturi de import. In statiunea Albena sunt 43 de hoteluri, dintre care 16 sunt all inclusive si 7 ultra all inclusive.


Si turismul romanesc va creste in acest an cu pana la 10% daca vor “prinde” ofertele speciale lansate acum de catre agentii in parteneriat cu hotelierii, precum si daca vor incepe sa functioneze tichetele de vacanta, potrivit studiului. Anul trecut, pentru litoralul autohton au fost vandute circa 1,3 milioane de pachete turistice.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.standard.ro

1 comentarii:

George spunea... / 25 iunie 2009 la 12:08  

In zece ani se vor muta toti turisti de pe litoralul romanesc pe litoralul din bulgaria, asa ne trebuie daca noi credem ca avem nevoie doar de o mare ca sa avem turisti.

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.