Proiect de 80 milioane de euro pentru amenajarea domeniului schiabil in Poiana Brasov

Primaria Brasov va organiza o licitatie pentru a desemna compania care se va ocupa de amenajarea domeniului schiabil al orasului, in special in Poiana Brasov, proiect de 70-80 milioane de euro, care se va derula pe trei ani, a declarat agentiei MEDIAFAX primarul Brasovului, George Scripcaru.


Proiectul presupune amenajarea domeniului schiabil, construirea unui lac de acumulare si a unei instalatii de transport pe cablu, iar licitatia va avea loc pe data de 6 august, relateaza Mediafax.

Valoarea estimativa a lucrarilor, fara TVA, este cuprinsa intre 70 si 80 de milioane de euro, iar banii provin, potrivit lui Scripcaru, de la Ministerul Turismului.

"Lucrarile vor incepe imediat ce se va termina licitatia si vor dura circa trei ani.

Prima etapa, care se va incheia pana la sfarsitul acestui an, prevede construirea unui lac de acumulare pe munte, la Cristianul Mare. Lacul va fi conectat la instalatiile de apa din zona si va fi destinat producerii de zapada artificiala pentru partiile din zona", a spus George Scripcaru.

Amenajarea lacului va costa 2,5 milioane de euro.

Primarul Brasovului a mai spus ca in zona vor fi amenajate si trei noi partii de schi, care vor face legatura intre Poiana Brasov si Rasnov.

"Ne propunem sa facem legatura prin cablu intre Brasov si Poiana Brasov, dar acesta este un proiect separat, care va costa circa 6-7 milioane de euro. Acum lucram la studiile de fezabilitate", a mai spus George Scripcaru.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.