MT a redus de la 60 la 30 de zile termenul de depunere a cererilor de clasificare a unităţilor

Ministerul Turismului a redus de la 60 la 30 de zile termenul de depunere a cererilor pentru clasificare de către proprietarii de structuri de cazare şi a eliminat obligativitatea reînnoirii certificatelor de clasificare la fiecare trei ani, potrivit ministrului de resort, Elena Udrea

"În urma hotărârii de guvern aprobată astăzi (miercuri, n.r) proprietarii structurilor de primire turistice nu mai sunt obligaţi să vină la preschimbarea certificatelor de clasificare la fiecare 3 ani, aşa cum se întâmpla până acum. Dorim ca prin această măsură să eliminăm eventualele suspiciuni de corupţie", a declarat Elena Udrea la finalul şedinţei de guvern.

Astfel hotelierii şi proprietarii de structuri de primire turistice vor fi clasificaţi o singură dată.

Tot în urma actului adoptat în urma şedinţei de guvern de miercuri, se vor putea organiza pe litoral spectacole şi petreceri şi între ora 1 noaptea şi 8 dimineaţa, atâta timp cât se respectă nivelul de zgomot maxim admis prin lege. Udrea a declarat la finalul şedinţei că nu ştie câte aparate de măsurare a zgomotului sunt în staţiunile de pe litoral, acest lucru fiind în sarcina ministerului mediului.

Acealaşi document stabileşte şi amendarea proprietarilor de unităţi de cazare de pe litoral care nu deschid pe 1 mai, la începutul sezonului estival.

Astfel, unităţile de cazare de pe litoral care nu deschid pe 15 mai vor primi o amendă de 10.000 de lei.

Pentru hotelierii care menţin închise unităţile de cazare după 1 iunie respectiv 15 iunie, amenda creşte considerabil, ajungând la 30.000 de lei, respectiv 40.000 de lei. Unităţilor de cazare care nu funcţionează pe 1 iulie li se va retrage certificatul de clasificare şi vor primi o amendă de 50.000 de lei, potrivit actului normativ.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.tmctv.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.