Guvernul a adoptat o OUG care interzice ridicarea unor constructii noi pe plaja pe durata sezonului


Executivul a adoptat, miercuri, la initiativa Ministerului Turismului, o Ordonanta de Urgenta prin care se interzice ridicarea unor constructii noi pe plaja in perioada sezonului estival, potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului.

Actul normativ aprobat miercuri de Executiv completeaza astfel Legea nr. 597/2001 care interzice, in perioada 15 mai – 15 septembrie a fiecarui an, executarea lucrarilor de pregatire, reparare, curatare a cladirilor, precum si pe cele de reparare a strazilor, trotuarelor si dotarilor tehnico-edilitare subterane si aeriene in zona plajelor, legiuitorul omitand sa aminteasca in respectiva enumerare si constructiile noi.


"Constructiile noi care apar pe plaje in timpul sezonului creaza neplaceri turistilor, atat din punct de vedere al zgomotului produs, cat si din punct de vedere al aspectului tehnico-edilitar al statiunii turistice. In vederea cresterii numarului de turisti care aleg sa isi petreaca vacantele pe litoralul romanesc, este necesar ca acestia sa beneficieze de conditii optime de relaxare si de agrement", se arata in comunicatul Ministerului Turismului.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.standard.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.