Fondul de vanatoare de la Balc va fi scos la licitatie la mijlocul lui iulie

Fondul de vanatoare de la Balc, la care omul de afaceri Ion Tiriac a renuntat, va fi scos la licitatie la jumatatea lunii iulie, dupa ce nicio o asociatie de proprietari nu a facut solicitare pentru atribuirea directa, a declarat consilierul in cadrul MAPDR, Ilie Mihalache.

Fondul de vanatoare de la Balc va fi scos la licitatie la mijlocul lui iulie Reprezentantul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), a explicat ca din cele 44 de fonduri de vanatoare pentru care ministerul a initiat procedurile de atribuire directa in data de 21 mai, doar trei au fost atribuite asociatiilor de proprietari, potrivit NewsIn.

"Au fost noua asociatii care au depus cereri pentru atribuirea directa, insa niciuna nu a fost pentru cel de la Balc. Astfel, acesta impreuna cu alte 40 de fonduri de vanatoare vor fi scoase la licitatie dupa data de 15 iulie", a spus Ilie Mihalache.

Potrivit unui anunt publicat pe site-ul ministerului de resort, fondul de vanatoare numarul 13 Cormaia din judetul Bistrita Nasaud a fost atribuit Asociatiei Cinegetice "Ursul Brun", fondul de vanatoare numarul 51 Rachitele din judetul Cluj a fost atribuit Asociatiei Vanatoresti Cornul de Aur, iar fondul de vanatoare numarul 20 Oituz din judetul Bacau a fost atribuit Ocolului Silvic Privat Oituz S.R.L.

Oficialul MAPDR declara recent ca Ion Tiriac nu a renuntat si la complexul de vanatoare, care are statut de crescatorie de vanat si nu face parte din fondul cinegetic national. Acesta ii va ramane omului de afaceri.

Ion Tiriac a incheiat in anul 2005 un contract cu Regia Nationala a Padurilor pentru o perioada de 10 ani pentru complexul de vanatoare de la Balc, care se intinde pe o suprafata de 1.157 hectare.

In ultimii ani, omul de afaceri Ion Tiriac a organizat pe domeniul de la Balc partide de vanatoare la care au fost invitati importanti oameni de afaceri europeni.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.