Elena Udrea a taxat 13 hoteluri cu 35.000 de lei

Ministerul Turismului (MT) a aplicat de la inceputul acestui an amenzi in valoare totala de 35.000 de lei la 13 unitati hoteliere care nu respectau standardele de clasificare sau aveau certificatul de clasificare expirat, potrivit datelor prezentate de MT, la solicitarea NewsIn.


Din cele 13 unitati hoteliere amendate doua sunt in Capitala, respectiv Hotelul Hilton de cinci stele si vila "7" de patru stele, doua sunt pe Litoral, in Mamaia, respectiv hotelurile Parc si Victoria, patru in judetul Prahova, si cate una in Poiana Brasov, Predeal, in judetele Satu Mare si Vrancea. Astfel, din cele 13 unitati de cazare amendate, opt sunt de trei stele, patru sunt de patru stele si una este de cinci stele.

Cele mai mari amenzi, respectiv 4.000 de lei, au fost aplicate hotelurilor Prahova Plazza, Lac de Verde, pensiunii turistice Star din judetul Prahova, vilei Rania de trei stele din Satu Mare, pentru ca au functionat cu certificatul de clasificare expirat.

Tot pentru certificat de clasificare expirat a fost amendat cu 1.000 de lei si hotelul Royal de trei stele din Poiana Brasov.

Si hotelul Athenee Palace Hilton din Capitala, controlat de omul de afaceri George Copos, a primit o amenda de 4.000 de lei pentru mai multe nereguli descoperite in urma controlului de la inceputul lui iulie.

Pe langa lipsa locurilor de parcare, conditie esentiala pentru un hotel de cinci stele, controlul desfasurat de MT a identificat si alte nereguli.

"La receptie din cei opt receptioneri doar doi erau calificati, mocheta de pe holuri era partial patata, mobilierul din spatiul de servire de la braserie si cafe-bar era uzat, grupurile sociale si spatiile tehnice de pe partea de alimentatie publica erau insalubre (pardoseli murdare, pereti nezugraviti, tavanul fals partial deteriorat- cu placi mudare, rupte, gaurite, usi de acces uzate, nu se efectuase curatenia zilnica la vestiare, grupuri sanitare si in curtea interioara - foarte multa murdarie si mizerie)", potrivit procesului verbal incheiat de Directia Generala de Control si Protectie a Turistilor din cadrul MT.

Probleme privind igiena au fost identificare si la restaurantul hotelului Victoria din Mamaia, care a fost declasifcat de la trei la doua stele.

Astfel, potrivit datelor prezentate de MT, "pavimentul din salonul mare al restaurantului, precum si cel de pe terasa era deteriorat, prezenta gauri, crapaturi, mobilierul din salonul mare al restaurantului clasic era uzat (blaturile meselor nu aveau furnir, vopseaua era exfoliata, tapiseria scaunelor era patata), pe o portiune de pe peretele de sub cupola de sticla a fantanii arteziene amplasate in mijlocul salonului mare existau infiltratii si mucegai".

Potrivit datelor furnizate de MT, in 2009 au fost declasificate de la cinci la patru stele hotelul Palm Beach din Mamaia, de la patru la trei stele si amendat cu 2.000 de lei hotelul Andy din Predeal si de la trei la doua stele restaurantul Victoria. Declasificarea s-a facut in urma celui de-al doilea control al Directiei Generale de Control si Protectie a Turistilor din cadrul Ministerul Turismului.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.