Autoritatile din Covasna si Harghita cauta sprijin la Ministerului Turismului


Autoritatile judetene din Covasna si Harghita au cerut sprijinul ministrului Turismului, Elena Udrea, pentru proiectarea accesului spre Lacul Sfanta Ana si amplasarea unei telegondole pana la panorama spre lac.

Presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca impreuna cu managerul judetului Harghita si cu consilierul Elenei Udrea din Covasna, Olosz Szobolcs, a avut o intalnire cu ministrul Turismului, caruia i-au cerut sprijin pentru realizarea unor proiecte turistice.

Astfel, potrivit lui Tamas, reprezentantii celor doua judete au cerut 70.000 de euro pentru realizarea unui proiect la Lacul Sfanta Ana, unde ar dori sa amenajeze o telegondola pana la panorama spre lac si sa fie inchis masinilor drumul de acces spre acesta.

"Vrem sa inchidem drumul pana la lac si numai cu autobuze ecologice, biciclete sau pe jos sa se poata cobori. Anul acesta am putea realiza proiectul”, a spus Tamas.

Valoarea proiectului per ansamblu depaseste 7 milioane de euro, insa autoritatile au solicitat deocamdata bani pentru proiectare.

Tototdata, conducerea judetului a mai solicitat fonduri si pentru reabilitarea unui drum spre Sfanta Ana.

"D-na ministru ne-a promis ca pe traseul de la Bixad - Balvanyos - Tg. Secuiesc, de 35,1 km si bifurcatia spre Lacul Sf. Ana, de peste 7 km - 1,5 in Covasna si 5,5 in Harghita - va gasi chiar in luna acesta fonduri sa putem asfalta. In portiunea Bixad - Balvanyos, unde drumul este mai prost sunt si poduri, podete si ziduri de sprijin pe care le reparam, iar pe toata suprafata trebuie covor asfaltic”, a spus Tamas.

Suma solicitata este de 5,5 milioane de euro, pentru care s-a depus si un proiect de hotarare. O parte din bani ar putea fi asigurati si de la Ministerul Dezvoltarii.

Presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a prezentat un bilant la finalul unui an de mandat, in care a prezentat mai multe proiecte castigate in aceasta perioada si a vorbit despre perspectiva altora noi.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.