Ansambluri rezidentiale, transformate la Mamaia in "gazde" pentru turisti

Inceperea sezonului turistic a insemnat mana cereasca pentru unii dezvoltatori imobiliari de la malul marii, care nu mai aveau bani sa-si continue proiectele si care, acum, scot la inchiriat apartamentele destinate initial vanzarii. Asa se intampla cu cateva din blocurile construite chiar dupa barierele de la nordul statiunii Mamaia, in noua statiune care se intinde catre Navodari, ne-a declarat Ioan Ududec, presedintele filialei Constanta a Uniunii Nationale Imobiliare (UNIM).

"Din banii obtinuti din inchiriere, investitorii reusesc sa-si mai asigure lichiditati pentru continuarea altor proiecte imobiliare", explica Ududec.

In general, asemenea apartamente se inchiriaza cu cel putin 1.000 de euro pe luna, in timp ce, pentru o vila cu cinci camere din nordul statiunii, tariful ajunge la 1.500 de euro/luna.

Cazuri similare sunt prezente si in alte statiuni si orase de pe litoral, cum ar fi Costinesti, in zona epavei, sau la periferia Mangaliei.

La gazda, cu 120-150 de lei/zi

Inchirierea unei locuinte luxoase pentru petrecerea vacantei pe litoral nu este insa la indemana tuturor.

Cei care nu au bani sa stea la hotel ori pur si simplu nu agreeaza aceasta idee pot sa stea "in gazda", un anumit numar de zile. "Chiar daca este criza, segmentul nu a fost afectat iar tarifele sunt aceleasi ca si anul trecut", spune presedintele UNIM Constanta.

De exemplu, 120-150 de lei/zi asigura o zi de litoral, adica doua camere, cu baie si bucatarie, intr-un bloc vechi din Constanta sau o camera la curte, cu verdeata. Solutia este potrivita familiilor cu copii si care prefera sa mearga pe cont propriu, limitati fiind de bugete. In extrasezon, chiria unui asemenea apartament nu depaseste 250-300 de euro/luna.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Gandul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.